Krajina gastronomických možností

Autor: Karol Šebo | 1.6.2016 o 7:43 | Karma článku: 4,24 | Prečítané:  1004x

Akiste všetci poznáte slovenský stereotyp, že Američania sú spravidla obézni ľudia, ktorí sa veľmi nezdravo stravujú. Po dvoch mesiacoch strávených v USA musím konštatovať, že môj dojem sa od tejto predstavy zásadne líši.

Moja skúsenosť je taká, že možností, kde sa človek môže zdravo najesť je v USA podstatne väčšie množstvo než na Slovensku. A nielen zdravo, ale aj rôznorodo, pretože každá z amerických prisťahovaleckých skupín si so sebou priniesla svoje gastronomické návyky.

Paradoxne zatiaľ čo na Slovensku som bol pravidelný návštevník McDonald’s, tak v USA som túto prevádzku navštívil len pri prílete na letisko v New Yorku. Odvtedy som vymenil McDonald’s za Whole Foods, kde si môžem namixovať obed podľa vlastného výberu s dôrazom na širokú ponuku šalátov. Prípadne za univerzitnú jedáleň, kde dôraz na zdravé a kvalitné potraviny ostro kontrastuje s mojimi spomienkami na stredoeurópsky jedálenský štandard.

Výsledkom je, že som sa nikdy nestravoval zdravšie než v USA, čo je na hony vzdialené od našej predstavy o tejto krajine, ako aj od mojich očakávaní.

Aj preto si myslím, že USA sú vskutku krajinou neobmedzených možností.

Gastronomických možností.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Sagan s novým imidžom opäť pobavil. Poľsko bola jasná voľba, tvrdí

Peter Sagan sa po predčasnom odchode z Tour de France vracia do pelotónu

KOMENTÁRE

Ľutujem, že som vám zabil brata

Aké ponaučenia sa dajú odniesť zo straty blízkeho?

KOŠICE KORZÁR

Vodárne predali pozemky developerovi. Ich šéf tam kúpil 24 bytov

Hreha: Byty sú moja súkromná vec.


Už ste čítali?